VVV – Vele Vaakgestelde Vragen

 1. Camps4Kids heeft een Keurmerk, wat houdt dit in?
 2. Hoe ziet een kamp eruit?
 3. Voor welke leeftijden zijn de kampen?
 4. Waar worden de kampen gehouden?
 5. Wanneer worden de kampen gehouden?
 6. Hoelang duren de kampen?
 7. Hoe groot zijn jullie kampen?
 8. Moet ik een verzekering afsluiten?
 9. Wat moet(en) mijn kind(eren) meenemen op kamp?
 10. Mijn kind doet mee aan de Kampeerformule. Hoe werkt dat?
 11. Waarom wordt een kamp geannuleerd?
 12. Waarom hebben jullie Waarden omschreven?
 13. Slapen jongens en meisjes gescheiden?
 14. Verzorgt Camps4Kids ook vervoer van en naar de locatie?

Heeft u een vraag, maar mist u het antwoord: email deze dan!

 

Camps4Kids heeft een keurmerk, wat houdt dit in?

C4K heeft als eerste uitgesproken christelijke kamporganisatie het Keurmerk KinderVakantie gekregen. Meer informatie over het keurmerk staat op www.keurmerkkindervakanties.nl.

Voor welke leeftijden zijn de kampen?

Camps4Kids organiseert kampen voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar (groep 3 t/m groep 8).

In onze programma’s houden wij degelijk rekening met het verschil in leeftijden. Zo wordt bijvoorbeeld in de samenwerking met het IBB er twee speciale dagboekjes gemaakt. Een voor de 6 tot 8-jarigen (Onderbouw), voorzien van kleurplaten en leuke spelletjes. Tevens een voor de 9 tot 12-jarigen (Bovenbouw), voorzien van rebussen en puzzels. Deze dagboekjes zijn een leidraad voor de kampweek en geheel afgestemd op de leeftijd van de kinderen en het Jaarthema

Waar worden de kampen gehouden?

Camps4Kids organiseert op diverse locaties in Nederland kampen, zodat iedereen redelijkerwijs in zijn of haar buurt aan een kamp van Camps4Kids kan deelnemen. Het is onze ambitie om na alle windstreken, stapje voor stapje in elke provincie een kamp te kunnen aanbieden. Zo kan elk kind het Evangelie horen!

Kijk hier welk kamp in jouw buurt is!

Wanneer worden de kampen gehouden?

Camps4Kids is voor zover bij ons bekend de enige christelijke kinderkamp organisatie die behalve de zomerweken ook kampen aanbiedt in de voorjaars- en najaarsvakantie. Dus in de lente en in de herfst ben je bij ons ook van harte welkom!

Kijk hier wanneer een kamp plaatsvindt!

Hoelang duren de kampen?

Camps4Kids houdt van SIMPEL: de kampen zijn standaard 6 dagen lang (indien anders wordt dat aangegeven). Het kamp duurt van 10 tot 10. Het start op maandag en eindigt op zaterdag.

De zondag wordt ontzien door ons, om iedereen de kans te kunnen geven op zondag naar ieders eigen geestelijk (t)huis te gaan.

Kijk hier hoe een kamp eruit ziet

Hoe groot zijn jullie kampen?

Camps4Kids is een organisatie waar individuele betrokkenheid hoog in het vaandel staat. Dit betekent voor ons dat er met onze kampen maximaal 30 kids mee kunnen: een klas vol. Daarbij geldt dat er ook maximaal 5 kinderen per leider in het groepje zitten. Dit waarborgt de individuele betrokkenheid. Onze ervaring is dat bij grotere groepen het individu, het kind, niet voldoende aandacht kan krijgen door (Hoofd)leiding.

Moet ik een verzekering afsluiten?

Camps4Kids heeft een ongevallenverzekering afgesloten voor het geval er zich een calamiteit voordoet. Een reisverzekering (voor bagage e.d.) dient uzelf afgesloten te hebben voor uw kind(eren). Voor diefstal e.d. is Camps4Kids namelijk niet per individu verzekerd.

Wat moeten mijn kinderen meenemen op kamp?

 

 • Zakgeld van max. EUR 5,- voor tokotijd (1,- per dag). Graag losse euro’s en geen briefjes.
 • Tijdens het kamp heb je geen mobiele telefoons en/of andere elektronica (bv: iPhone, iPad, iPod, Gameboy, New(2of3)DS(i)(XL), PSP’s of MP3-spelers e.d.) nodig, want wij zorgen voor een compleet programma. Mochten zij toch meegenomen of meegegeven worden dan neemt Camps4Kids ze in en geeft hen aan het eind van het kamp weer terug aan de ouders.

Slapen:

 • Slaapzak & Kussensloop & Hoeslaken.
 • Pyjama, toiletartikelen, handdoek.
 • Knuffels, boekjes & bijbeltje.
 • Zaklamp & batterijen.

Zwemmen & Douchen

 • Zonnebrand crème (genoeg en hoge factor!!).
 • Zwemkleding & Badhanddoek (NB – Zwemkleding hoeft niet mee voor AdventureCamp).
 • Slippers.

Kleding

 • Avondwandeling – Dichte schoenen/Lange broek/Warme trui.
 • Voldoende! ondergoed & sokken.
 • Korte broeken & T-shirts.
 • Bij voorkeur maar 1 jas.
 • Gympen.

Mijn kind doet mee aan de Kampeerformule. Hoe werkt dat?

Voor die kids die eten en slapen bij de ouders geldt dat zij het kampeerprogramma volgen. Zij starten en eindigen bij ons op de ontmoetingslocatie (per locatie verschillend) als volgt:

Blok 1 (3 uur) = 9:00 t/m 12:00

Blok 2 (4 uur) = 13:00 t/m 17:00

Blok 3 (1,5 uur) = 19:00 t/m 20:30

Waarom wordt een kamp geannuleerd?

Camps4Kids is een organisatie die kampen juist wil organiseren. Het kan voorkomen dat er voor een bepaalde kampweek te weinig kinderen zijn aangemeld (<10). Wij annuleren dan het kamp, omdat het voor de kinderen niet leuk is om maar met een hele kleine groep samen te komen. Kamp is leuk met een grotere groep kinderen. Onze kampen hebben doorgaans een grootte van ongeveer 15-25 deelnemers. Ook kan het voorkomen dat wij de (Hoofd)leiding niet rond krijgen voor een bepaalde week. Wij zullen altijd in overleg met u naar een passende oplossing zoeken.

Waarom hebben jullie Waarden omschreven?

Camps4Kids is een bediening die voortkomt uit waarden en normen. Verschillende organisaties gaan uit van diverse waarden. Deze waarden stellen ook de norm. Door elkaar hieraan te helpen herinneren, hen voor te leven en ons eraan te houden blijft Camps4Kids de organisatie die zij wil zijn en blijven!

Slapen jongens en meisjes gescheiden?

Camps4Kids hanteert voor alle kampen dat de jongens en meisjes gescheiden van elkaar slapen. Tevens slapen er alleen vrouwelijke leiding bij meisjes en mannelijke leiding bij jongens. Soms komt het voor dat in verband met veel vrouwelijke leiding op onze kampen, dat een vrouwelijk leiding bij de (onderbouw) jongens slaapt. Maar dat is eerder uitzondering dan regel.

Verzorgt Camps4Kids ook vervoer van en naar de locatie?

Camps4Kids organiseert op diverse locatie in Nederland een kamp en kan (nog) niet zelf in vervoer voorzien. Waarin Camps4Kids wel helpt is wanneer er een car-poule afspraak gemaakt zou kunnen worden met andere deelnemers van kamp. Zij bemiddelt dan tussen de gezinnen. Een email naar ons kantoor is hiervoor voldoende.