Afscheid Betteld en Camps4Kids

Camping de Betteld in Zelhem en Camps4Kids nemen met ingang van 2022 afscheid van elkaar. Na twaalf seizoenen verhuist de organisatie haar kinderkampen in goed overleg van Zelhem naar Lunteren, vanwege de groei in zowel het eigen programma als in dat van de camping. Beide organisaties kijken terug op een waardevolle samenwerking.

Gerhard Hobelman en Peter Madern, oprichter van Camps4Kids, kwamen in 2007 met elkaar in contact en begonnen een partnerschap. Hobelman: “Peter vertelde dat hij het verlangen had om kinderkampen te organiseren en dat zat ook in mijn hart. We begonnen in 2008 klein en zagen deze bediening de jaren daarna groeien. Naast het kampwerk zag ik Peter zijn plek innemen in het bestuur van Christian Camping International. Al met al een mooie ontwikkeling.”

Camps4Kids vierde in 2021 haar 12,5-jarig jubileum, onder meer ook weer met kinderkampen in Zelhem, de plek waar het allemaal begon. Madern: “Wat aanvankelijk begon in de herberg mondde in 2016 uit in een eigen plek op de camping, namelijk het Tipi-dorp waar vele kinderen een fantastische tijd hebben beleefd. In verband met de groei van beide organisaties lukt het echter niet altijd meer om de gewenste kwaliteit te bieden die zowel de Betteld als Camps4Kids aan de gasten wil geven. In goed overleg is daarom besloten geen Camps4Kids-kampen meer aan te bieden op de locatie Zelhem. We zijn dankbaar dat we voor deze kampen het komende seizoen op het terrein van Hotel Belmont in Lunteren terechtkunnen. We hadden overigens ook al kampen op andere plekken in Nederland en die blijven gewoon daar doorgaan.”

Camps4Kids-SummerCamp-persbericht