Camps4Kids viert 12,5-jarig jubileum

Vanwege hun grote passie voor Jezus en voor kinderen richtten Peter en Sara Madern in 2008 Camps4Kids op. Deze week vieren ze het 12,5-jarig jubileum van hun organisatie, terwijl inmiddels meer dan 2500 Nederlandse kinderen Jezus beter hebben leren kennen tijdens hun themakampen. “Jaren geleden bleek uit onderzoek dat kinderkampen een belangrijke rol spelen bij het maken van een keuze voor Jezus. Als het gaat om het voorleven van Jezus, bleek een kamp ná ouders en andere familie de meeste impact te hebben. Daar willen we met onze kampen graag aan bijdragen”, zegt Peter. De komende 12,5 dag geldt een jubileumkorting voor wie een kamp boekt.

Geestelijke armoede

De Nederlander Peter en de Amerikaanse Sara ontmoetten elkaar in 1995 toen ze zich allebei als groepsleiding inzetten voor een kinderkamp in de Verenigde Staten. Het klikte meteen en een jaar later trouwden ze. Het echtpaar woont in Apeldoorn en kreeg drie zonen.

Het idee voor Camps4Kids ontstond nadat Peter was gestopt bij de christelijke organisatie Compassion Nederland, die hij had helpen opzetten. “Bij Compassion had Peter zich ingezet voor kinderen ver weg, nu kregen we samen het verlangen om iets te betekenen voor kinderen dichtbij”, vertelt Sara. “In Nederland hebben we het fysiek goed voor elkaar: de meeste kinderen hebben genoeg eten en kleding, toegang tot onderwijs en sport. Maar er is wel veel geestelijke armoede.”

Discipel van Jezus

Camps4Kids biedt themakampen aan, bijvoorbeeld een RaceCamp, een CookCamp, een Music&DanceCamp en dit jaar voor het eerst een SailCamp. Daarin wordt het programma van sport, spel en creatieve activiteiten altijd gecombineerd met een zogenoemd ‘diepteprogramma’, waarin de kinderen zelf aan de slag gaan met onder meer bidden en Bijbellezen. Peter: “Wist je dat 85 procent van alle christenen de keuze voor Jezus maakt in de leeftijd van vijf tot vijftien jaar? Nog eens 10 procent neemt die beslissing vóór zijn of haar 25e levensjaar. Daarom vinden wij het belangrijk dat we kinderen handvatten geven om Jezus te leren kennen en te volgen.”

“Met onze kampen willen we hen helpen om op een ontspannen manier God beter te leren kennen, een relatie met Hem te krijgen en een discipel van Hem te worden”, vult Sara aan. “We geven kinderen de kans om een keuze te maken voor Jezus; niet op een geforceerde manier, maar we willen hen laten weten dat God er is en dat Hij hen roept.”

Jubileumactie

Camps4Kids viert het 12,5-jarig jubileum met een speciale actie die 12,5 dag duurt: wie vanaf de jubileumdatum 17 maart tot en met 31 maart 2021 een kamp boekt en betaalt, krijgt 12,5% korting.

Camps4Kids-PetitFour