Gaaf hoe de kinderen zo’n groei doormaken in één week!

Yaël kan het leiden van een kamp bij Camps4Kids iedereen aanraden:

‘Gaaf hoe de kinderen zo’n groei doormaken in één week!’

“Het mooiste van kampleiding zijn vind ik de persoonlijke band die je met de kinderen opbouwt,” vertelt Yaël van Ommen (20) die de afgelopen twee zomers meedraaide als kampleiding bij de christelijke kinderkampen van Camps4Kids. “Aan het begin is het aftasten in je groepje: wat voor kinderen zitten erin? Hoe staan ze in hun geloof? Vervolgens zie je ze openbloeien.”

Yaël gaf zich op als kampleiding na enthousiaste verhalen van vrienden van haar ouders – die ook als kampleiding werkzaam zijn – en haar zusje die zelf naar een kamp van Camps4Kids ging. “Ik vind het leuk om met kinderen op te trekken, ik ben ook zondagschoolleiding. En mijn eerste keer als kampleiding was zo leuk dat ik me het jaar daarna gelijk weer heb opgegeven.”

Diepe gesprekken

Yaël loopt momenteel stage voor haar laboratoriumopleiding waardoor ze dit jaar niet mee kan als kampleiding. Maar zodra ze weer tijd heeft wil ze zeker weer mee. “Ik vind de verbinding met de kinderen heel waardevol. Je kunt in een week tijd echt een band met ze krijgen. Zo was er een meisje dat niet zoveel met geloof had en in haar eigen groepje niet zo’n klik had, maar wel met de meiden in mijn groepje. Toen is ze bij mijn groepje gekomen en vertelde ze me op een gegeven moment over de scheiding van haar ouders, en dat haar vader wel maar haar moeder niet meer geloofde. Daar had ze het moeilijk mee en we hebben diepe gesprekken gehad hierover. Ik was blij dat ik er voor haar kon zijn en dat ze dit met mij wilde delen.”

Het christelijk geloof speelt een belangrijke rol tijdens de kampen van Camps4Kids, maar altijd op een open en ontspannen manier. Yaël: “Dat kan zijn bij een spel of ’s morgens tijden de stille tijd. Het programma is erop gericht dat kinderen kunnen groeien in geloof. En met de oudere kinderen kun je echt diepe gesprekken hebben daarover. Wat geloven ze? Waar hebben ze vragen over? Ik denk dat de kampen van Camps4Kids om die reden alleen al heel waardevol zijn. Dat de kinderen misschien voor het eerst zo open durven te zijn over hun geloof.”

Grappenmakers

“Ik vind het gaaf om te zien hoe de kinderen zo’n groei doormaken in één week. Ook in hun persoonlijkheid: kinderen die in het begin heel verlegen zijn, kunnen later in de week de grootste grappenmakers zijn in je groepje. Heel bijzonder en mooi om te zien.”

Veel kampleiders draaien al langere tijd mee met Camps4Kids en zijn inmiddels een beetje familie van elkaar geworden. Ook Yaël heeft dat zo ervaren: “De onderlinge contacten vond ik echt heel gezellig.”

Ook kampleiding worden bij Camps4Kids?

Yael portret nieuws

Yael:

'Ik vind het gaaf om te zien hoe de kinderen zo’n groei doormaken in één week.'