Jezus leren kennen op zeilkamp

Camps4Kids biedt dit jaar voor het eerst een zeilkamp aan. Eind augustus kunnen kinderen vanaf negen jaar zich in Friesland laten onderdompelen in de watersport en tegelijk aan de hand van het jaarthema ‘The Story of Jesus’ de Here Jezus beter leren kennen. Peter Madern van Camps4Kids verwacht dat, ondanks corona, de kampen vanaf de zomer weer door kunnen gaan: “Vorig jaar mocht dat ook en hebben we al ervaring opgedaan om ze coronaproof in te vullen. Dat is prima te doen.”

Themakampen

Camps4Kids is een groeiende organisatie die dit jaar haar 12,5-jarig bestaan viert. Het jubileumjaar is positief begonnen, met een nieuwe kantoormedewerker, een nieuw bestuurslid, een nieuwe externe vertrouwenspersoon en nu ook een nieuw kamp op het programma.

Madern: “Al onze kampen hebben een thema, van RaceCamp en BeachCamp tot CookCamp en een Music&DanceCamp. Het SailCamp komt er nu bij: we werken daarbij samen met professionals van de Paen Zeilschool, en we gaan onder hun leiding zeilen en kanoën. Via een platform van een groot aantal Nederlandse kinderorganisaties hebben we contact met het OMT en horen we wat er kan binnen de coronamaatregelen. Omdat onze kampen zich grotendeels buiten afspelen verwacht ik, in elk geval voor de kinderkampen, geen problemen met corona. Ook bij de zeilschool is trouwens het hele zomerseizoen volgeboekt, dus ook zij staan er optimistisch in.”

Story of Jesus

De organisatie werkt met een jaarthema: in 2021 is dat ‘The story of Jesus’. “Onze kampen bestaan altijd uit een diepte-, een hoogte- en een breedteprogramma”, legt Madern uit. “In het diepteprogramma helpen we de kinderen om zelf aan de slag te gaan met bidden, Bijbellezen en zingen, ook voor als ze naderhand weer thuis zijn.” Dit jaar vormt ‘TimeQuest – Het verhaal van Jezus’ daarvoor de rode draad: de wereldberoemde Jezusfilm, maar dan uit het perspectief van kinderen gefilmd. “Verder bestaat het hoogteprogramma uit sport en spel, waarbij we met originele en stoere dingen komen, en is het breedteprogramma gericht op vriendschappen en samenwerking, bijvoorbeeld via avondwandelingen en een kampvuur. We zien uit naar een spetterend nieuw seizoen waarin we heel veel kinderen een gave tijd kunnen bezorgen en tegelijk met het verhaal van Jezus aan de slag laten gaan!”

sailcamp RGB