Kampleiding bij Camps4Kids: “Hoe kan ik dit kind dienen?

“Het mooiste van kampleiding zijn is dat je op een heel ontspannen manier met kinderen de diepte in gaat en bezig bent met God en hun levenswandel met Hem.” Aan het woord is Alianne van de Kieft. Ze begon zeven jaar geleden als kampleiding bij Camps4Kids en draait er met veel enthousiasme tot wel drie in een zomer. “Kamp is allereerst een ontmoetingsplek.”

Alianne is 24 jaar oud en werkt in het dagelijks leven als leerkracht in het basisonderwijs. In Den Haag staat ze voor twee verschillende groepen zes. Ook heeft ze een hbo-studie theologie afgerond. Behalve als kampleiding, ondersteunt ze Camps4Kids sinds kort ook door de telefoon en mail te beantwoorden. “Als kampleiding weet ik uit eigen ervaring hoe belangrijk bereikbaarheid is, dus ik zet me hier graag voor in. Daarnaast vind ik het leuk om op deze manier de organisatie beter te leren kennen, de visie en gedachten die erachter zitten. Heel leerzaam.”

Gaaf spel én goed gesprek

“Op mijn zeventiende ging ik voor het eerst als leiding mee met een Camps4Kids-kamp. Ik was al gestart met de pabo en in het onderwijs leer je kinderen op een andere manier kennen. Die zomer had ik zin om eens iets anders dan anders te doen en eigenlijk via Google kwam ik bij Camps4Kids terecht.” Het kampwerk beviel haar meteen. “Je gaat er op een veel relaxtere manier met kinderen om dan op school. Als leerkracht moet je bepaalde leerdoelen met ze halen, dus je verwacht op een bepaalde manier veel van ze. Maar op kamp doe je de ene keer een gaaf spel met elkaar en het andere moment heb je een goed gesprek. Je kunt per individueel kind ook bekijken: hoe kan ik hem of haar dienen, hoe kan ik hem of haar helpen groeien, ook in het leven als christen? Ik denk dat kinderen in zo’n sfeer beter tot hun recht kunnen komen.”

HistoryCamp

Alianne is begonnen als leiding en draait nu alweer een tijd meer als hoofdleiding. “Ja, dit jaar hoop ik weer met één of meerdere kampen mee te gaan. Sowieso vind ik het superleuk dat de kampen allemaal verschillende thema’s hebben. Persoonlijk ben ik erg benieuwd naar het nieuwe HistoryCamp! Ook kijk ik ernaar uit om andere kampleiding weer te zien, want in de loop van de jaren ga je een soort kleine familie vormen. Je ziet elkaar op trainingsdagen en spreekt soms tussendoor wel eens wat af. Die onderlinge contacten maken het nog eens extra leuk om te doen. Ik kan het iedereen aanbevelen om erbij te komen!”

Ook kampleiding worden bij Camps4Kids?

Alianne nieuws

Alianne:

'Als kampleiding zijn we een soort kleine familie gaan vormen'