Nieuw: HistoryCamp en miniZooCamp

Camps4Kids biedt dit jaar niet één, maar twee nieuwe themakampen voor kinderen aan: een HistoryCamp in de bossen rond Apeldoorn en een miniZooCamp in samenwerking met dierentuin Hof van Eckberge in Eibergen. “Afgelopen jaar hadden we bijna 200 aanmeldingen en dit jaar verwachten we opnieuw door te groeien, naar zo’n 250 deelnemers”, vertelt Peter Madern van Camps4Kids. “Naast bestaande kampen als Sailcamp en AdventureCamp hebben we daarom deze twee nieuwe thema’s bedacht om nog meer kinderen een gave ervaring aan te kunnen bieden. We zijn er zelf heel enthousiast over!”

Zelf houthakken

Met het HistoryCamp heeft Madern, als Apeldoorner, een persoonlijke link. “In de bossen rond Apeldoorn ligt een prehistorisch dorp uit de ijzertijd, waar je kennis kunt maken met het eenvoudige leven uit die tijd. Denk aan zelf brood kneden en bakken, houthakken en een vuur stoken, en het verzorgen van dieren. Ook kun je er verschillende ambachten leren, zoals houtsnijden, boogschieten en smeden. Ik ben er vroeger met mijn eigen kinderen geweest en die ervaring gun ik andere kinderen ook. We bereiden een mooi programma voor. Het belooft echt een avontuur te worden.”

Speciaal voor kinderen die veel van dieren houden is er daarnaast het miniZooCamp. “Hof van Eckbergen is de 65e dierentuin van Nederland, een mooie mini-zoo met dieren uit verschillende werelddelen. Ook is er een groot belevingspark. Je kunt er binnen spelen, buiten spelen, met water spelen, bowlen, lasergamen en snoezelen. We verblijven op de Kroeze Danne, waar ook de samenkomsttent zal staan. Want bij al onze kampen staat Jezus centraal: naast alle superleuke activiteiten is onze belangrijkste insteek dat de kinderen Hem beter leren kennen.”

Mozes als jaarthema

De organisatie werkt daartoe met een jaarthema: in 2022 is dat ‘Mozes – en de tien regels van God’. “Onze kampen bestaan altijd uit een diepte-, een hoogte- en een breedteprogramma”, legt Madern uit. “In het diepteprogramma helpen we de kinderen om zelf aan de slag te gaan met bidden, Bijbellezen en zingen, ook voor als ze naderhand weer thuis zijn. Het hoogteprogramma bestaat uit sport en spel, waarbij we met originele en stoere dingen komen, en het breedteprogramma is gericht op vriendschappen en samenwerking, bijvoorbeeld via avondwandelingen en een kampvuur. We zien uit naar een spetterend nieuw seizoen waarin we heel veel kinderen een gave tijd kunnen bezorgen en tegelijk met het verhaal van God aan de slag laten gaan!”

 

HistoryCamp RGB

Peter:

'We gaan o.a. zelf brood bakken, hout hakken, vuur stoken, dieren verzorgen, hout snijden en boogschieten'